Karol Okrasa – autor programu “Okrasa łamie przepisy” gościł pod koniec października w łęczeszyckich sadach! W sobotę 16 grudnia wyemitowano w TVP1 odcinek, w którym polski kucharz gotował potrawy z jabłek.
Pod koniec tegorocznych zbiorów jabłek kucharz zawitał do łęczeszyckich sadów należących do członków OP Rajpol. Autor programu “Okrasa łamie przepisy” rozstawił pośród drzew jabłoniowych swoją kuchnię i przyrządzał pyszne dania z jabłek. Okrasa przygotował z jabłek grójeckich jogurtowe racuszki, konfiturę z pieczonego jabłka i musztardy francuskiej oraz sandacza z konfiturą jabłkową i duszoną cebulką.
W programie wystąpił Hubert Woźniak z grupy Rajpol. – Jabłka grójeckie mają swój specyficzny smak i aromat, wynikający ze specyficznych warunków atmosferycznych. To jabłko nie różni się tylko smakiem i aromatem, ale jest ono również bezpieczne i zdrowe. Tylko jabłka certyfikowane mogą posługiwać się mianem jabłek grójeckich – powiedział podczas programu Woźniak.
Cały program znajdą Państwo TUTAJ.
Fot. Screen TVP